Våre brød

Harstadbotn Bakeri & Konditori AS følger gamle tradisjoner innen brødbakekunsten. Under ser du hvilke brødtyper vi lager idag.

HL-brødet

Et godt og smakfullt brød, med bla. sammalt rug, havre, helkorn og solsikkekjerner.

Spleisebrød

Er bakt etter en ny mesteroppskrift med bla. Hvetemel, havrenarv, linfrø og solsikkekjerner. Et næringsrikt, fiberrikt dagligbrød med lang holdbarhet som smaker godt - og gjør godt.

Pandabrød

Er et svært næringsrikt og velsmakende brød som er bakt med ingredienser fra hele verden: Ris, mais, soya, hvete, rug, hirse og solsikkekjerner. Den unike sammensetningen gir et saftig og holdbart brød med en sprø og delikat skorpe.
For hvert brød du kjøper, går en krone til WWF-Norge.

Herregårdens rugbrød

Er saftig og grovt, og smaker perfekt til for eksempel ost, sild eller leverpostei. Inneholder rug, hvetemel, solsikkekjerner, linfrø og tørket surdeig av rug.
100 % Rug er et mørkt og smakfullt, og gir god metthetsfølelse som vare lenge.

Byggbrød

Er et grovt og sunt brød, er smakfullt, rikt på kostfiber og gir en god metthetsfølelse. Bygg har vært dyrket i mange tusener år, og er trolig verdens eldste kulturplante. Bygg inneholder mange av våre viktigste næringsstoffer, er bra for fordøyelsen og svært rik på antioksidanter. I tillegg inneholder bygg vannløselige kostfibre (betaglukan) som har vist seg å senke kolesterolinnholdet i blodet.

Tysk bondebrød

Er bakt etter original tysk oppskrift, og smaker like godt i Norge som i det matglade Bayern.

Fjellbrød

Er et saftig og smakfullt grovt brød, med høyt innhold av rug, bygg og havre.

Steinovnsbakte brød

Bakt i bakeriets egen steinovn.

Kneippbrødet

Har vært i bakeriets sortiment i over 50 år, og er fremdeles populært. Inneholder sammalt hvete, hvetemel og siktet rugmel.

Loff

Finnes både som formloff, spiralloff og pariserloff. Inneholder hvetemel, og smaker godt til enhver anledning.

Glutenfritt brød

For den som ikke tåler gluten

Speltbrød

Er bakt på speltmel. Dette er en kornsort som har vært dyrket i flere 1000 år. Da industrialiseringen kom på 1800-tallet forsvant spelten. Det var mer effektivt og lønnsomt å dyrke hvete. En av forskjellene på spelt og hvete er glutenet. Gluten i spelt er slappere enn det i hvete. Dette gjør at mange som reagerer på hvetemel, kan spise speltbrød istedenfor. Dette gjelder ikke personer med cøliaki. Speltmel har en meget gunstig sammensetning av karbohydrater, protein, vitaminer og mineraler.