HISTORIEN

7. november 1958 ble Harstadbotn Bakeri & Konditori AS etablert av Lillian og Ivan Andreassen(se bilder nederst på siden). Bakeriet hadde sitt lokale i Seljestadveien 63, hvor det fremdeles holder til, og da det åpnet hadde det to ansatte. Det var bakermester Ivan som produserte i bakeriet, og hans kone Lillian som ekspederte i butikken. Etter hvert som bedriften vokste, ble behovet for flere ansatte snart større.

I Harstadbotn Bakeri s spede begynnelse, var det vanlig at kundene kjøpte sitt daglige brød hos faghandlerne, altså de lokale bakeriene, og da bakeriet åpnet i 1958 var det over 8 forskjellige bakerier i Harstad. I løpet av 60-tallet ble det mer og mer vanlig med brødlevering til de lokale kjøpmennene. Etter hvert som dagligvarehandlerne stadig solgte mer bakervarer, forsvant imidlertid behovet for så mange bakeriutsalg.

I 1984 ble Harstadbotn Bakeri & Konditori AS overtatt av Sissel og Ole Blomsø(øverste bilde), Lillian og Ivans datter og svigersønn, og det er disse to som i dag er eiere og som står bak driften av bakeriet. Bakeriet er en familiebedrift, og 3. generasjon er også med på laget.

I dag har bakeriet to egne utsalg. Det ene er i Harstadbotn der selve hovedbakeriet er, og det andre, Kremtoppen, er lokalisert i Salto Bysenteret.

Selv om Harstadbotn Bakeri & Konditori har mange store maskiner og tekniske hjelpemidler som man ikke hadde i

tidligere tider, er bakeriet fremdeles er håndverksbakeri.

I tillegg til å holde gamle bakertradisjoner, følger også bakeriet dagens trender, så kundene kan få det de etterspør.

Lillian og Ivan Andreassen